sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Katse ensi vuoteen


Hei!

Joulu juhlittu, kuvia on paljon ja ehdittiinpä miniristeilyllekin tässä pyhien välissä. Mutta niistä kenties myöhemmin. Nyt on pakko jakaa mainio vinkki, jonka Ilona heitti tietoisuuteeni eilen Keskeneräistä-blogissaan. Kerrassaan loistava idea! Perhekalentereita on taloudessamme nähty vuosien varrella, nekin ovat oivallisia, mutta tässä kalenterissapa näkyy koko vuosi kerralla. 

Tämän vuoden ajan käytössämme on ollut Kodin Kuvalehden mukana tullut kalenteri, jossa ei ole kovin paljoa tilaa päivittäisille merkinnöille, mutta oleelliset tiedot kyllä mahtuvat. Lisäksi käytämme Miehen kanssa molemmat puhelimiemme kalentereita muistutuksineen, ja minulla on myös ensi vuodelle ns taskukalenteri eli se ihana Heli Pukin Keikkakalenteri (ovat näköjään loppuunmyytyjä). Periaatteessa en sitä kai enää tarvitsisi, mutta ihanine kuvineen ja runoineen, ajatelmineen tykkään kovin omistaa sen.

Eli tämä DIY-do it yourself- kalenteri syntyi Suomen Ladun jäsenkalenterista leikkaamalla ja sijoittamalla kuukaudet työhuoneen ja keittiön väliseen oveen, jossa se on varsin keskeisellä paikalla. Tähän asti tuo ovi on ollut lasten piirustusten peitossa. Vähän taitaa olla kokonaisuus kallellaan keittiöön päin, mutta ei se niin tarkkaa ole. Valkopilkkuinen, mustapohjainen washiteippi toi ryhtiä kalenteriin. Kirjoitustilaa ei tässäkään kovin paljoa ole per päivä, mutta toisaalta tuohon ympärille mahtuu myös pienillä post it- lapuilla laittamaan lisähuomautuksia tarvittaessa. Siisti, riittävän iso, yksinkertainen, tykkään!


6 kommenttia:

 1. On kyllä kivan näköinen ja selkeä kalenteri. Mä tarvitsen keittiöön vain sellaisen, mistä näkyvät päivät ja päivämäärät, muuten voisin kopioida ideasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun jalostamaan... ja siis enhän mie tätä keksinyt :)

   Poista
 2. No vähänkö olet saanut skarpit teippaukset aikaiseksi. Oikein hauska versio. Ja kyllä on muuten paraatipaikalla kun pääsi oveen kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano elä muuta! Ajattelin ensin teipata myös pystysaumat, mutta sitten olisivat viikkonumeroinnit peittyneet. Myös kyseinen teippi loppui just alareunan kehykseen. Kokeilin vaaleampia versioita pystysaumoihin, mutta ei oikein natsannut mikään. Joten tässä se nyt on.

   Poista
 3. OOh, hyvä idea ja mulla on vielä teippejäkin vaikka minkälaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, eikun teippaamaan Susa :) Laitas kuvaa sitten tulemaan valmiista!

   Poista

Kiitos ajatuksestasi!