sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku 15; yläkerran aulatila tai käytävä tai mikäsenniminyton


Aula vanhan makkarin(nykyisen pojan huoneen) ovelta katsottuna keväällä 2008


Tuosta ilmastointipömpelistä oikealle on nykyisin tyttären huone


Aulatilaa portaista päin


Näkymä meidän makkariin eli uuteen osaan päin, 2013

Makkarista käytävään päin, perällä vaatehuoneen ovi

Meidän makkarin ovelta, vasemmalla pikkuvarasto

Portaiden yläpäästä pojan huoneen ovelle päin


Vaatenhuoneen ovelta otettu kuva


Yläkerrassa oli ennen remonttia ns aula, pikku vessa, makuuhuone ja kylmät vintit molemmin puolin taloa varastoina. Heti portaiden yläpäästä eli nykyisenkin vessan oven oikealta puolelta meni toinen ovi kylmään vinttiin ja toinen suunnilleen vastapäiseltä puolelta aulaa. Selvää oli, että vintit otetaan käyttöön ja että aulatilaa sekä kylmää vinttiä hyödyntäen tehdään uusi huone. Vinteistä sitten tuli lisätilaa nykyiseen Hra Kuopuksen huoneeseen, vaatehuone/varastotiloihin sekä Neiti Esikoisen huoneeseen, joka on tuo em aulan tilalle rakennettu huone.

Kolmanneksi alimmassa kuvassa tuon nojatuolin (joka odottaa verhoiluun pääsyä) vasemmalla puolella on ovi korkealla. Siellä on myös varastotilaa, yläkerran saunaksi kutsuttu tila. Sauna-nimitys tuli siitä, että siellä on rakenteellisista syistä kaksi tasannetta. Muksut istuivat siellä rempan aikaan ja totesivat, että se voisi olla sauna, rakenteesta kun tuli mieleen lauteet! Tuo tila on kätevä isojen tavaroiden kuten patjojen, matkalaukkujen yms säilytykseen. Portaikkohan on sen tilan alla, toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä portaikosta jotenkin avontainen, mutta tämä tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Meidän makkarin ja kylppärin välissä eli tuota yläkerran saunaa vastapäätä on kapea varastotila, joka on varattu urheilu- yms.varusteille.

Tämä käytävä on vähän semmoinen haastava tila, en ole sitä osannut toistaiseksi juurikaan sisutella, mutta toisaalta kaunis lattia ja tapetti, ei kai tilaa tarvitsekaan täyttää millään turhalla. Viimeisessä kuvassa keskellä oleva muuri odottaa uutta maalikerrosta, pohjamaalivaiheeseen on jäänyt. Mulperimaalin mallipala törröttää nurkassa pyykkikorin päällä "makusteltavana".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!