tiistai 3. joulukuuta 2013

Jonkilainen löytö

Poikkesin viikko sitten pikaisesti taas tuossa kylän kirppiksellä, siellä josta olen tehnyt hyviä löytöjä huokeasti. Esimerkiksi nykyisen sohvamme. Menin etsimään teräspannua glögikautta varten. Ei löytynyt. Löytyi tämä laatikkopenkki. Tai säilytyspenkki. Vai mikä sen oikea nimi on? No joka tapauksessa se jäi kummittelemaan mieleeni niin, että näin jo untakin sen ostamisesta viime viikon lopulla. Olin pähkäillyt ääneen Miehelle, että jonkinlainen penkki tuohon hankalasti sisustettavaan sisäeteiseen tarvitaan. Penkki, jolla voi istua kenkiä pukiessaan (vaikka kengät ovat pääasiassa ulkoeteisessä ja siellä on iso puulaatikko, joka sopii tähän tarkoitukseen). Kaluste, jolla saisi vähän täytettyä isoa tyhjää tilaa. Ja semmoinen kaluste, joka mahtuu tuohon varaavan patterin eteen järkevästi, ilman että sen täytyy olla kosketuksissa patteriin.

Kun näin tämän kirppiksellä, aloin heti pohtia mitä laatikkoon piilotettaisiin. Vaatteille on jo omat paikkansa molemmissa eteisissä. Puulaatikko löytyy ulkoeteisen lisäksi pönttöuunin vierestä eli ei puillakaan laatikkoa täytettäisi, jos se meille muuttaisi. Torstaina sitten raivasin viimeisiä työkaluja ennen kynttiläkutsuja kiireen vilkkaa eteisen puulaatikkoon piiloon ja tadaa: käyttötarkoitus kirppiksellä olevalle säilytyspenkille keksitty! Ne työkalut, joita tarvitaan aina silloin tällöin sisätiloissa pieniin kiinnitys- yms.hommiin voisi kätevästi sujauttaa tuonne laatikkoon, olisivat helposti käden ulottuvilla, keskellä kaikkea. Loistavaa, taputtelin oikein itseäni päälaelle! Nyt on lupa ostaa penkki!

Niinpä tänään sitten kiirehdin kirppikselle, joka ei ollut eilen auki. Muuten olisin sen jo hakenut eilen. Onneksi se oli siellä vielä, oli kuulemma ollut kiinnostusta muillakin. Mukaan se lähti 25euron hintaan. Luulin sen olevan jonkun itse tekemä, tuommoinen vanerisysteemi. Joo, onhan se. Ikean paketista, Ikean ohjeilla. En tullut vilkaisseeksi pohjaan. Ei se mitään sinällään, en minä Ikeaa boikotoi, mutta naureskelin kotona huomatessani tarran pohjassa. Allby-sarjaa ei tosin enää valmisteta, en löytänyt netistä siis tietoja mitä tuo on uutena maksanut. Jämäkkä se on, saranat kanteen täytyy laittaa käyttömukavuuden lisäämiseksi, maalia pintaan ja istuinpehmusteeseen uusi kangas. Siinäpä sitä sitten on taas rouvalle puhdetta!


p.s. näköjään bloggaamiseni toimii niin, että tuo joulukalenteritilanne ruokkii intoani, kahtena päivänä peräkkäin kaksi postausta! Oh my...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!