torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku 5; monitoimihuone

Nyt seuraa tällä hetkellä kaoottisimman huoneemme esittely. Pahoittelen loppupuolen kuvamateriaalista mahdollisesti aiheutuvaa levottomuutta, tavaraähkyä ja epäjärjestysahdistusta! Kyseessä on keittiön ja olohuoneen välissä sijaitseva välikammari tai työhuone. Otsikointini taitaa kuvata tätä tilaa parhaiten, monta käyttötarkoitusta sillä on jo vuosien varrella ehtinyt olla. Kun muutimme tänne, asennutettiin tähän huoneeseen tuo kaapisto-työpöytäkokonaisuus kahta oikeanpuoleista kaappia lukuunottamatta. Ne olivat jo olemassa, ja saivat vain uudet ovet. Jostain ihmeen syystä valitsimme sini-vihreän värimaailman, jota olemme ihmetelleet monta kertaa jälkeenpäin. Ei sillä, että se olisi huono, kovin vain poikkesi siitä terracotta-ruskea-keltaisesta linjasta jota muuten noudatimme. 

Alunperin tämä huone toimi makuuhuoneenamme. Yläkertaa pidettiin ensimmäiset neljä kuukautta viileänä säästösyistä, ja toisaalta silloinen 120cm leveä sänkymme sekä pinnasänky mahtuivat hyvin tähän kammariin. Kesäkuussa -04 ostimme nykyisen 180cm leveän vuoteemme ja siirryimme nukkumaan yläkertaan. Tämä huone muuttui leikki-/työhuoneen risteytykseksi.


Kevät 2007, ensisijaisesti leikkihuoneena

Keittiöstä päin


Keväällä 2008 ison remontin päästyä vauhtiin, huoneeseen muuttivat lelujen jatkoksi lasten sängyt. Remontin päätyttyä huone palasi aiempaan monitoimikäyttöönsä. Mummolani liiterinvintiltä aikoinaan löytämäni vanha ruokapöytä tuoleineen on toiminut piirustus-ja askartelupöytänä siitä alkaen kun ostimme keittiöön nykyisen kaluston. Tietokone tykötarpeineen sijaitsee kiinteällä työtasolla, hyvä kotitoimisto tuossa onkin kun vaan joku saisi paperit pysymään järjestyksessä. Kaapit nielevät atk-varusteiden ja kodin tärkeiden papereiden lisäksi monenmoista; pyyhkeet, verhot ja pöytäliinat, lautapelit, piirustus-ja askartelusälää, käyttöä odottavia kehyksiä ja valokuvia, lasten koulukirjoja ja askarteluja... joo, ihan kaikkea mahdollista. Aika ajoin käyn kaappeja urakalla läpi, mutta tällä hetkellä saavat odottaa ensi kesän remonttia. Eli suunnitelmissa on tehdä tälle huoneelle sama kuin olohuoneelle, eristeet vaihtoon. Villasukat nimittäin pyörivät jaloissani tässä blogatessani, sen verran on kylmät lattiat... Ja valitettavasti kaapistot on siis purettava, mutta eiköhän ne saada takaisin paikoilleen, kuten Mies muuten teki sisäeteisen peilikaapillekin.


Kevät 2008, yläkertaa on alettu purkaa eli leikkimisen lisäksi täällä nukuttiin. 


Huoneen kalustus on tuota pöytää (alimmissa kuvissa näkyvissä) lukuunottamatta vaihdellut tilanteen mukaan. Tällä hetkellä huone toimii myös lajittelukeskuksena eli nuo kauheat kasat kuvissa odottavat lopullista lajittelua ja siirtoa pois meiltä. Kesäisen remontin aikana tämä huone oli täynnä eteisten ja olohuoneen tavaroita/kalusteita. Vaalea lasivitriiniyläosalla varustettu kaappi on Miehen nuoruuden aikainen palkintokaappi ja seurannut meitä ensimmäisestä yhteisestä kodistamme alkaen. Nyt se ei enää sovi kalusteisiimme ja olenkin sille anonut siirtymislupaa takaisin appivanhempien hoteisiin. Lupa on myönnetty ja näin ollen saan tuon ikkunan edessä olevan kauniin vanhan liinavaatekaapin paremmin esille, jahka nuo röykkiöt poistuvat kuvioista. Aikomuksena on siirtää tänne myös toinen olohuoneen nojatuoleista, kunhan saamme verhoilun alla olevat pikkunojatuolit kotiin. Niin ja oleellisena osana kalustusta (ei niinkään sisustuksellisena elementtinä) tässä huoneessa majailevat myös kaksi arkkupakastintamme. Ne vievät aika lailla tilaa, mutta ei niille ole oikein järkevämpiäkään paikkoja. Ovatpahan lähellä keittiötä.Kesä 2013 eli yhdistetty varasto-työhuone

Tilanne nyt, keittiön ovelta kuvattuna


Olohuoneesta päinKaapiston ulkonurkasta päin katseltuna, Nti Esikoisella menossa nostalgiahetki vanhojen valokuvien kanssa.

Vaikka tämän huoneen tilanne on tällä hetkellä kaoottinen, niin olen kyllä onnellinen tilasta, jossa tavaroita voi lajitella, tietokoneella on oma paikkansa, piirtämiselle, askartelulle yms toiminalle on oma pöytä, johon voi jättää hommat kesken ja jatkaa taas tilanteen mukaan. Joskus olemme miettineet olohuoneen väliseinän purkamista tai leikkineet ajatuksella tehdä tästä keittön kanssa yhteistä tilaa, mutta tällä hetkellä taas tuntuu paremmalta, että on erillinen työhuone, joka voi toimia myös vierashuoneena. Siis sitten kun on taas siistissä ja fiksussa kunnossa. Niin ja lämpimämpi, yhtenä mahdollisena juttuna nimittäin suunnitteilla pieni pönttöuuni tuohon pakastinnurkkaan. Ilmeisesti semmoinen on siinä ollutkin joskus ennen vanhaankin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!