sunnuntai 15. elokuuta 2010

Korteniemeä värikuvinaParkkialueella ihmeteltiin pihlajaa, joka kasvoi valtavalla siirtolohkareella.Maisema oli kovin harmaa ja sateinen, mutta pääsimme sateensuojaan eli riiheen töihin; tässä meidän miehet tappavat lyhteitä. Riihessä kuvaaminen meikäläisen kameralla ja taidoilla ei onnistunut, joten sieltä ei sen enempää kuvia. Tämän lyhteiden tappamisen tarkoitus oli siis irrottaa jyviä. Kuten myös seuraavassa "huoneessa" eli luuvassa sitten irrotettiin loput siemenet varstoilla. Siihen osallistuimme molemmat miehen kanssa. Korteniemessä siis eletään 1910-luvulla, talon askareisiin ja tapahtumiin saa kuka vaan osallistua talkoolaisena. Edellisessä postauksessani on linkki, jossa tarkempaa tietoa paikasta.Sää alkoi kirkastua onneksi melko pian. Lapset uivat matalassa hiekkarannassa evästauon jälkeen. Tuvassa oli myytävänä kaalikeittoa ja uudispuuroa, sekä kahvia valtavankokoisten ja herkullisten kahvileipien kanssa. Savusaunaan pääsee talkoopäivinä vapaasti kylpemään, isäntä ja lapset testasivat sen. Minä kiersin kameran kanssa ympäri tilaa :).Päärakennuksen tunnelmia...Itse tehtyjä saippuoita, joita neiti luuli juustoiksi :) ja siltä ne kyllä näyttivätkin. Säilytyspaikka kuitenkin paljasti, ettei ole elintarvikkeesta kyse!
Tähän kukkaan en ole 12 vuoden aikana törmännyt täällä Hämeessä. Enkä ole varma, onko se juuri Ruusuruoho vai Purtojuuri, joka on hyvin samannäköinen (luontokirjamme mukaan). Ruusuruohon muista lapsuudestani, ja viime kesänä näin niitä pitkästä aikaa mummolan pihalla. No nytpä muutama yksilö kukki hevoslaitumen lähettyvillä. Niiden lisäksi teimme syyskesän ensimmäiset sienilöydöt; eväsrasiallinen mustia torvisieniä!!! Nam!


4 kommenttia:

  1. Kyllä se on purtojuuri. Yleinen syyskesän laji Hämeessä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se on purtojuuri, joka täällä Hämeessä on paljon ruusuruohoa yleisempi.

    VastaaPoista
  3. Hei ja kiitos :) kirjoituksesi kuvineen herätti muistoja. Meillä oli aikanaan oma torppa Korteniemeä vastapäätä ja tuolla perinnetilalla tuli käytyä usein. Ihanaa lopuukesää siulle. Oli ilo löytää blogiisi sattumalta. Liityin lukijoihin :)

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!