perjantai 6. elokuuta 2010

Kipeä Kisu


Hra Kuopuksen Peksi-kissa oli satuttanut oikean takajalkansa viime viikonloppuna (sama katti teloi myös keväällä vasemman jalkansa). En ollut siitä kovin huolissani, koska sen yleisvointi oli hyvä. Mitä nyt nukkui normaalia enemmän sisällä. Ensin se vain ontui, mutta lopulta lauantai-iltana meni kolmella jalalla loikkien. Soitin pariin otteeseen Neidin painostamana päivystävälle eläinlääkärille, ja lopulta sunnuntai-aamuna sitten käytiin näytilläkin. Ei oikein tolkkua tullut, pieni haava löytyi ja yhtä varvasta aristi rauhoitettunakin. Antibioottikuuri ja kipulääkettä matkaan. Kipulääkkeen annostelu loppui maanantaihin, kun Peksi-herra kiipesi puun kautta leikkimökin katolle ja hyppäsi sieltä alas muina miehinä!!!

Äitini on hoitanut lapsia ja kotia tämän viikon, mies oli töiden takia pois maisemista. Mikä aarre mummo onkaan! Korvapuustit odottivat tiistaina kun tulin töistä kotiin, lähes joka päivä on lettupannu kuumana ja marjapensaat tyhjenevät pikkuhiljaa. Miten tämä maailma pyörisi ilman mummoja!!??

Basilikani on kasvanut hillittömästi ammeessa, poimin sitä maljakkoonkin tuoksumaan :)! Täytynee kaivaa kuivuri esiin, että saan kesän satoa talteen. Tämä on ensimmäinen kerta kun olen saanut ruukkuyrtin kunnolla kasvamaan. Muutenkin olen yrttien kanssa vähän toisaikainen; ne kiinnostavat ja ovat ihania, mutta en ole oikein paneutunut niiden käyttöön. No hiljaa hyvä tulee tässäkin asiassa...

2 kommenttia:

  1. Minä vieläkin vain haaveilen, että saisin omaa Basilikaa. Jostain syystä en onnistu sitä kasvattamaan. Siemenet lähtevät hyvin itämään ensin, mutta siihen se sitten tyssää ja ruukkubasilikasta en viitsi edes puhuakaan :/

    VastaaPoista
  2. :) Susa, tuo miun on siis ihan juurikin RUUKKUbasilika! Istutin sen kesäkuussa vaan kunnon multaan ja nyt on satoa! Tosin yrttikirjani ohjeen mukaan sitä ei pitäisi päästää kasvamaan korkeaksi, vaan leikellä, että pysyisi tuuheana ja matalana. Pöh, olen antanut sen kukkiakin, kun on niin nätti :)

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!