maanantai 12. marraskuuta 2012

Lukujutskia

Kaiken keskellä huomasin, että blogiini on tullut uusia lukijoita! Olette kaikki lämpimästi tervetulleita! Koska monelta puuttuu profiilikuva ja lukijani ovat melko hiljaista sakkia, en ole ihan varma ketä kaikkia tänne on putkahtanut viimeksi :) Niina- niminen henkilö ainakin.

Lukemisesta puheen ollen, tein jokin aika sitten tänne tuommoisen Lukukokemuksia-sivun, johon yritän muistaa kirjoittaa talteen lukemani kirjat. Olen tosin lukenut kovin vähän, ja se harmittaa. Seurailen paria kirjablogia, ja sieltä putkahtaa usein mielenkiintoisia kirjoja esiin. Itsekin haluaisin jakaa lukukokemuksiani jotenkin, mutta syväluotaavia arviointeja en pysty ainakaan tällä hetkellä tekemään. Siksipä aloitin tuolla listauksella. Joskus voin toki jostain kertoa enemmänkin, jos siltä tuntuu. 

Kirjahyllyssämme löytyy jo aika rivi lukemattomia kirjoja odottamassa. Vaikka Kaaoksen kesyttäjä-kirjassa kehoitetaan turhista kirjoistakin luopumaan, koska kirjasto on olemassa, niin en mie ainakaan voi sitä tehdä. Tai siis toki luovun turhista kirjoista, mutta kun on paljon semmoisia jotka ovat tärkeitä, ihania, kauniita... siis kaikkea muuta kuin turhia. 

Aloitin eilen Sirpa Kähkösen Hietakehdon ja tänään postin tuoman Tunne lukkosi-vapaudu tunteiden vallasta teoksen. Lisäksi kirppikseltä torstaina löytyi Kuubalaiset sisarukset-niminen teos täydentämään pikku hiljaa kasvavaa Kuuba-kirjavarastoani. Minulla on nimittäin jonkinlainen intohimo kyseiseen maahan sijoittuvia tarinoita kohtaan. Se taisi alkaa Mambo kings-elokuvan ja kirja myötä. Niin ja tarttui kirpputorilta matkaani myös Robert Wallerin Rajamusiikkia-nimisen kirjan. Olen lukenut sen joskus, samoin kuin Wallerin Hidas valssi-kirjan. Kauniita rakkaustarinoita, eivät liian imeliä makuuni. Elokuvaksikin tehty Hiljaiset sillat on samaisen miehen kirjaan perustuva, sitä en ole lukenut, mutta leffan toki nähnyt.

Jos en ole kirjoja ehtinyt lukemaan kunnolla, niin lehtiä sitten ehkä senkin edestä. Kodin kuvalehden luen sen ilmestyttyä viimeistään seuraavana päivänä ja jonkun verran ostan irtonumeroita, ensisijaisesti Kotivinkkiä ja joskus jotain kevyempää, kuten Annan tai Evitan. Tähän vielä lisäksi kauppaketjujen lehdet ja sanomalehti. Viimeinen irtonumerohankintani oli Kotolivingin uunituore mook eli magazine+book. Kivan erilainen juttu, suosittelen!


MUOKS: p.s. Onko sinulla tällä hetkellä jotain luvun alla vai ehditkö lukea mitään? Luetko kirjoja ylipäänsä vai oletko lehtityyppi?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!