perjantai 30. marraskuuta 2012

Kennot silpuksi ja kynttilät kattilaan
Pitkästä aikaa innostuin pienimuotoiseen askartelutuokioon. Takkaruusujen tekemistä olin suunnitellut jo pidemmän aikaa, lopullisen sysäyksen sain asiaan tänä syksynä, kun Neiti Esikoinen oli koulun kässäkerhossa tehnyt muutaman ruususen. Säästimme siis munakennoja jonkin aikaa, kynttilänjämiä minulla olikin melkein täysi kaupan muovikassillinen jemmassa reilun kymmenen vuoden takaa. Tein aikoinaan useampana talvena itse kynttilöitä ja tuli säästettyä kaikki jämät. Jos en takkaruusuista olisi kuullut, niin olisivatpa saattaneet mennä roskikseen jonkin raivausoperaation yhteydessä.

Ruusujen teko oli mukavaa, tosin aikaa vierähti yllättävän kauan. Tuloksena kuutisenkymmentä ruusua. Toisaalta kannatti tehdä kerralla enemmän, kun kerran aloitti. Kynttilänjämistä käytin pelkästään punasävyisiä, joista suurin osa oli vain pinnaltaan värjättyjä. Varastostani löytyi onneksi myös kynttiläväriä, joten sain noihin vähän enemmän joulunpunaisuutta kuin pelkkien jämien varaan jättämällä. Ja kerrottakoon, että jäi niitä jämäkynttilöitä sen verran paljon, että edelleen säästetään munakennoja tässä taloudessa ;)! Hra Kuopus odotti innolla ruusujen tekoa, mutta kun sitten päästiin alkuun, ei näpertäminen ollutkaan hauskaa. Onneksi kynttilänjämiä oli niin paljon, että hän sai lajitella ne värien mukaan. Lajitteluhommat häneltä ovat sujuneet aina mallikkaasti!

Minulla on omaa mieltä hykerryttävä pakkausidea noille ruusuille, ja niillä on tarkoitus lahjoa joulun alla niitä tahoja, joita olemme pienellä paketilla ilahduttaneet ennenkin. Pakkauksista tuonnempana, jahka asia etenee. On mukavaa keksiä ja saada aikaiseksi jotain käsillään pitkästä aikaa, vieläpä kierrätysperiaatteella. 

Takkaruusujen ohjeita on saatavilla monessa blogissa, joten en jaksa tähän alkaa niitä itse nyt tuhertaa. Mutta jos kiinnostuit asiasta, niin kurkkaa vaikka tänne. Toisissa ohjeissa neuvottiin laittamaan vettä kattilanpohjalle ja sitten kynttilänjämät/steariini siihen veteen. Itse suosin vesihauteessa sulattamista, se tuntuu turvallisemalta.1 kommentti:

  1. Olen joskus heittänyt ajatuksen tervaspaloista pussissa sytykkeiksi, vaikka niiden kukkien sijaan viemisiksi tai jollain myyntipöydällä.
    Tämä tietysti niille joilla sattuu olemaan tervasta ylimääräisena.

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!