torstai 22. marraskuuta 2012

Hämärähommia


Marraskuun harmaus meinaa selättää minut. Vai onko tämä vielä viime viikonlopun valvomisesta johtuvaa? Oli miten oli, niin lumen- ja pakkasenkaipuu on jo aikamoinen. Tämä päivä on mennyt nyhjätessä sisällä/koneella. Tai kävin sentään tunnin kävelylenkillä "valoisaan" aikaan keskipäivällä.

Blogger ilmoitti, että kuvatila on tullut täyteen... tyhjentelin Picasa-albumeita, niin sain ainakin nyt tämän kuvan ladattua. Onneksi ymmärsin, ettei poista blogikuvien albumeita, tosin yksi irtokuva taisi karata bittiavaruuteen.  Pitää perehtyä asiaan tarkemmin, samoin kuin blogin tallettamiseen. Tai itseasissa jonkinmoisen tekstitiedostomuodon sain siirrettyä ulkoiselle kovalevylle. Liekö edes mahdollista tehdä turvatalletusta koko blogista kuvineen? Jos joku tietää, niin saa vinkata.6 kommenttia:

 1. Täällä myös odotellaan pakkasta ja lunta :)

  VastaaPoista
 2. Hei Niina ja kiva kun kommentoit! Olen sinun blogiisi kurkkinut satunnaisesti, teillä riittää touhua ja tohinaa :)

  VastaaPoista
 3. Mulla tuli myös kuvatila täyteen,enkä oikein tiedä että mitä pitäis tehdä?!

  VastaaPoista
 4. Mun kuvatila tuli sen takia niin nopeasti täyteen,kun kuvakoko on ollut niin suuri. Ohjeissa oli että jos kuvakoko on alle 800x800 niin se ei täytä ollenkaan sitä ilmaista kuvatilaa. Ja kun kokeilin,niin kun pienensin kuvaa riittävästi niin sain taas ladattua kuvia blogiin :) En ole aikaisemmin tajunnut pienentää kuvia,ne on ollut tosi isoja :D Aina oppii jotain uutta! :)

  VastaaPoista
 5. Juu, toki se kuvien koko vaikuttaa asiaa. Tosin en ole itse noita kuvia pienentänytkään millään kuvankäsittelyohjelmalla ennen tänne lataamista. Mutta postausta tehdessä tietty valinnut koon vähän kuvan mukaan. Alkuun laitoin aina pieniä kuvia, mutta "yleisön" pyynnöstä alkuvuodesta aloin laittaa kuvat järjestään isompana... mutta siis nyt en ole kärryillä siitä, onko siis kuvan alkuperäinen koko vai Bloggerissa muokattu kuvakoko tärkeämpi...

  VastaaPoista
 6. Luulisin että alkuperäinen koko. Koska kun yritän ladata isompaa kuin 800x800 niin ei onnistu mutta pienempi kyllä. Ei kai sillä ole sitten väliä että minkä kokoinen bloggerin kuvakoko on valittuna.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!