sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Piparitaloperinne

En tiedä muistanko isänäidin tekemän piparitalon oikeasti vai valokuvan perusteella. Luulen muistavani oikeasti: amerikanpastillit katolla, sokerikuorrutteen ja palaneen sokerin tuoksun saumoissa. En muista, oliko se mummolassa joka vuosi, mutta niin paljon piparitalot minua ovat vuosien varrella kiehtoneet, että omaan kotiin ja lasteni jouluun olen halunnut ne perinteeksi luoda.

Muumitalo nousi nyt muistaakseni neljättä kertaa. Minä paistan, mies kokoaa ja minä koristelen päärakennuksen, lapset ns Muumien saunan. Olen halunnut pidättää päärakennuksen koristelun toistaiseksi itselläni, mutta saunan lapset saavat tehdä juuri sellaiseksi kuin haluavat. Tämä on Hra Kuopuksen taidonnäyte. Neiti koristeli kuusen pihalle, ja sen lisäksi enkeleitä syötäväksi. 

Viime vuonna tein kaikki keskeiset Muumihahmotkin, mutta nyt annoimme niiden jatkaa talviuniaan. Kuten Muumien kuuluukin. Kaksi tonttua ja Pablo-kettu pitävät vahtia, ehkä lämmittävät saunankin aattona. Tuo kettu näytti jo viime vuonna ihan siltä Pikkukakkosessa joskus esiintyneeltä piirretyltä kettupojalta, muistaako joku?

Pikeeriä jäi talonkoristelusta sen verran paljon, että innostuin koristelmaan lähes kaikki piparit. Nyt on niin nättiä että!!!! 

Ihanaa joulunalusviikkoa kaikille Teille, jotka piipahdatte minua "kuuntelemassa"!!!

2 kommenttia:

Kiitos ajatuksestasi!