torstai 14. lokakuuta 2010

Puolivälissä lokakuuta


Huomenna ajamme itään. Koululaisen ensimmäinen virallinen syysloma alkaa, ja sitä myötä myös Kuopuksen. Menemme pitkästä aikaa koko perhe sukuloimaan kotipuoleeni. Ensin sisareni ja hänen miehensä taloa katsastamaan. Tupaantuliaiskassia olen pakkaillut innolla ja sydän, sekä mieli täynnä lämpimiä ajatuksia. Launtaina sitten suuntana ukkila eli isäni luokse siirtyminen. Lapset jäävät lomailemaan kun me palaamme maanantaina Miehen kanssa kotia lämmittämään. Naapurit lupasivat huolehtia Roopesta, sen yksin jäämisestä Neidillä olikin kova huoli.

Lämpimiä, kauniita ja iloisia aatoksia ovat tällä viikolla aikaan saaneet myös eräät lähipiirin iloiset uutiset... Ihanaa osata iloita toisten onnesta, tuntea aitoa onnea ja myötäelämistä.

Ulkona tuuli paukuttaa peltikattoa, räntää sataa melkein vaakatasossa, tulet Porinmatissa ja pönttöuunissa. Lämmitimme talossa olevan sähkösaunan ensimmäistä kertaa sitten viime kevään. Olemme olleet monta viikkoa saunomatta. Pihasaunakausi hyytyy aina näihin aikoihin, kun ei enää millään viitsisi pimeässä kantaa vettä ja puita.(Ja siivotakin se sauna pitäisi.) Sisäsauna taas on ollut kesäkauden puhtaasti varastokäytössä, joten sen lämmittäminen on lykkääntynyt laiskuuden takia. Nyt raivasin mehumaijan, lampaantaljan, kaikki kesäiset rantaviltit yms. yms. tieltä pois. Kyllä kannatti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!