sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Minkiön asemallaNämä kuvat kaivelin koneelta lumiomenan Junamuseomies-postauksen innoittamana. Olin aikonut tehdä museorautatiepostauksen jo kesällä otettuani nämä kuvat, mutta kaiken tohinan keskellä se jäi kuitenkin.

Meillä täällä kotinurkilla on siis museorautatie, joka kulkee kesäsunnuntaisin ja tilauksesta ryhmille muulloinkin. Rata menee itseasiassa niin läheltä meitä, että postilaatikoltamme voi nähdä junan etenevän pellon reunassa. Junanpillin vihellys ja vislaus kuuluu kauas, komea savupilvikin tupsahtaa ilmoille. Tarkemmin itse toiminnasta voitte lukea linkistä yläpuolella.

Hra Kuopus on ollut kovasti kiinnostunut junista, ja varsinkin näistä höyryävistä. Ehkä into on hieman nyt viimeisen vuoden aikana laantunut, mutta pari edellistä kesää hän juoksi aina postilaatikolle sunnuntaisin kun kuuli pillien soivan :)! Joka tapauksessa useana kesää on käyty ajelemassa, ja viime vuonna kävimme myös kauden viimeisellä reissulla eli ruska-ajelulla. Se oli mukava kokemus, iltahämärissä vaunuissa paloivat lyhdyt, asemat olivat aivan erilaiset iltasella kuin päivällä. Ajelun kruunasi vielä ilotulitus. Tänä syksynä ruska-ajo jäi valitettavasti väliin, kun sää oli kovin sateinen.

Minkiön asemalla on ihana pikku kahvila, jossa myydään kahvilatuotteiden lisäksi myös juna-aiheista tuotteita, mm. kirjoja ja kortteja. Mainittava on, että lapsille löytyy Herra Hakkaraisen juomia tai sitten Laitilan muita ihastuttavan nostalgisia limuja. Kahvilan lisäksi on myös suloinen asemarakennus ja veturitallit, joihin ainakin tapahtumien yhteydessä pääsee tutustumaan. Siellä kuvasin nuo kaksi kivaa kylttiäkin :).

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Minkiön höyryfestareilla on joka kesä ihan pakko päästä käymään ja höyryjunakyyti kuuluu myös vakiohjelmaan.

    VastaaPoista
  2. :) Kiva kun kävit Kesän lapsi! Itse en ole höyryfestareilla käynyt, mies ja poikanen kylläkin. Ollut vähän niin kuin "miesten juttu" ;)!

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!