sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Syksyn ihmeitä"Karvarousku, kanttarelli, hapero ja tatti.
Karvarousku, kanttarelli, hapero ja tatti.
Syksyn ihmeitä, löydät metsästä,
suuria ja pieniä.
Syksyn ihmeitä, löydät metsästä,
suuria ja pieniä."

Tämän laulun opimme jokunen vuosi sitten perhekerhossa, ja sittemmin ovat lapset sitä päiväkodissakin laulaneet. Aina kun mennään metsään näin syksyllä, jonkun päässä se alkaa väkisin soida :) ! Ja sitten lauletaan niin että metsä raikaa! Mitä nyt välillä tehdään hirvikärpästarkastusta ja syödään eväitä.

Eilen totesimme kaikki neljä, että tätä pitäisi tehdä enemmän. Saalistakin tuli, ilta meni rattoisasti säilöessä. Kuvissa olevien lisäksi löysimme kangasrouskuja paljon ja haperoitakin jonkin verran. Suppilovahverovauvat jätettiin vielä kasvamaan.


6 kommenttia:

 1. Oih! Sienimetsään halajan minäkin. Hienoja kanttarelleja ja tatteja olette löytäneet. Ehkä jo ensi syksynä voimme mekin koko perheen voimin suunnata metsään.

  Sini

  VastaaPoista
 2. Oi mikä kantarellisaalis. Ja suppilovahveroitakin tekisi mieli. Muita sieniä meillä ei todenpuhuen ole tainnut näkyäkään, mutta hyviähän nuokin ovat. ;) Sieltä teiltä päin kerättynä yleensä.

  VastaaPoista
 3. Oli varmaan mukava reissu!!Itse en ole sieniä koskaan poiminut,pitäisi ensin opetella tuntemaan.Eilen käytiin tytön kanssa vähän puolukoita poimimassa.Syksyinen metsä on ihana!!

  VastaaPoista
 4. Nuo tatit suorastaan yllättivät meidät; olimme jo hyvän matkaa taapertaneet ja korit kanttarelleja&rouskuja pullollaan. Yks'kaks Iina huusi, että täällä on tattimaa! Lisää löytyi vielä appivanhempien mökkitieltä, jossa kävimme retken päätteeksi saunomassa :)! Meillä on suppilovahveropaikkoja muutama varma. Viime vuoden suppiksia vielä kuivattuna tosi paljon, mutta aika hyvinhän ne kuivattuna säilyvät onneksi.

  Sini, meillä parivuotiaasta ovat kulkeneet sienessä mukana :)!

  Kati, täällä on hyviä sienimaastoja :)!

  Iiriskukka, oli mukava reissu ja samaa mieltä olen kanssasi, että syksyinen metsä on ihana!

  VastaaPoista
 5. Ihan harmittaa, etten tiedä sienistä juuri mitään! Monesti olen aikonut ostaa jonkun sienioppaan ja jos joskus sitten pääsisi jonkun sieniä enemmän tuntevan mukaan sienimetsään!

  Kärpässienen sentään tunnen, hih!

  VastaaPoista
 6. Susa, pari lajia kerrallaan kun alkaa opetella niin siitä se lähtee! Meillä on lapsena käyty isän ja isovanhempien kanssa sienessä sen verran, että "polte" on jäänyt :)! Ei mekään kovin montaa eri lajia kerätä, mutta koko ajan yritetään tunnistaa uusia.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!