tiistai 15. kesäkuuta 2010

Muistot

Sen nimisen kirjan saattelin tänään loppuun parin illan lukemisen jälkeen. Täältä löytyy siitä virallinen esittely ja vähän arvosteluakin. Kirjan kansikuva oli kummitellut mielessäni kevään ajan, kun sen jossain naistenlehdessä näin. Pari viikkoa sitten se nökötti kirjaston uutuushyllyssä ja päätyi yöpöydälleni odottamaan lomaa. Kirjoittaja on minulle uusi tuttavuus, mutta mukava sellainen. Viime yönä luin kahteen asti. Siirryin puolilta öin vierashuoneeseen, kun isäntä häiriintyi valosta. Sade piiskasi ikkunoita ja kattoa, mutta siitä viis! Neiti Esikoinen heräsi kuitenkin sen voimasta ja jouduin lopettamaan lukemisen. Kömmimme yhdessä isännän viereen, mutta kirjan tunnelma pyöri mielessäni pitkään. Olin liikuttunutkin. Omat muistot pyörivät mielessä; kelasin suhdettani omaan äitiini, ikävöin mummoani ja lapsuuttani. Samalla tunsin suunnatonta onnea ja kiitollisuutta vierellä nukkuvasta tyttärestäni, miehestäni ja omassa sängyssään nukkuvasta pojastani. Onnellisuutta lomasta, ja siitä ettei se ole ihan tupaten täynnä suunnitelmia.

3 kommenttia:

 1. Tulin enimmäistä kertaa vierailulle, pienen vinkkauksen saatuani ;)

  Minäkin pidän tuosta kirjan kannesta, ja itse kirjankin vaikuttaa sellaiselta, jonka haluan lukea. Tuttuja tunnelmia muutoinkin, ikävä omaa mummoani kohtaan heräsi myös.

  VastaaPoista
 2. Hei Susa,

  kiva saada vieraita ja ennen kaikkea kommentteja vierailta! :) vilkaisin heti pikaisesti Sinun blogiasi... sielläpä näkyi listalla tulevissa lukemisissasi Joanne Harrisin uusin! Itse juuri eilen riemastuin, kun se esiteltiin lehdessä SSKK:n kuukaudenkirjana :) Sitä en peru!! Kaikki Harrisin kirjat löytyvät hyllystä, Herrasmiehiä ja huijareita tosin odottaa lukemista vielä, jostain syystä en ole saanut sitä alkuun.

  VastaaPoista
 3. Minä hätäisenä varasin sen jo kirjastosta, kun en tiennyt, että tulee sattumalta juuri SSKK:n kuukaudenkirjana;) Omasta hyllystä löytyy jo 3 Harrisia, taidan antaa tuonkin siis tulla sitten:)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!