lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kesää odotellessa osa2 eli tekeillä olevan kesäkeittiön esittelyMieheni on käsistään varsin kätevä kaveri, vaikkei jatkuvasti mitään rakentele tai värkkäile. Aika ajoin hän kuitenkin saa innoituksen tehdä jotain vaativampaa, ja paneutuukin silloin asiaan täysillä. Kesällä 2009 hän päätti muurata meille grillin. Etsi netistä mieleisen mallin ja ohjeet. Ei aiempaa kokemusta muuraamisesta. Ensimmäisessä kuvassa tekeillä pohjavalua edeltävät kaivuutyöt Hra Kuopuksen avustuksella. 


Seuraavassa kuvassa maakosteutta eristävän bitumimaton asennus.Ja sitten onkin jo itse grilli tekeillä hyvää vauhtia.

Grilliä toki jo ensimmäisenä kesänä koeajettiin, mutta sitten sai talven yli lepäillä rauhassa. Kesän 2010 projekti oli grillikatoksen ts. kesäkeittiön rakentaminen grillin ympärille. Tästä se lähtee.

Tässä on jo runko ja kattopaneelit paikoillaan, sekä maalia pinnassa!Heinäkuun helteillä mustan kattohuovan kiinnittäminen oli ilmeisen hikistä puuhaa!Talven lumilla näytti tältä.Tänään näytti tältä. Tulevana kesänä kesäkeittiöön tulee lattia, ja todennäköisesti viritellään vanha tiskipöytä grillin viereen. Siinäpä sitten on mukava pesaista kaivosta kannetulla vedellä uudet perunat ja laittaa kiehumaan grillin hellapuolelle. Haaveilen jo siitä, minkälaisia kukkasysteemeitä tuohon saa viriteltyä. Leikin ajatuksella, että suurin osa kesän aterioista voitaisiin valmistaa ja syödä kesäkeittiössä... puutarhapöytä ja tuolit täytyy hioa ja maalata  mahdollisimman pian, ovat raukat jo aivan säidensyömät!

Raportoin tilanteen tulevista vaiheista, jahkaa tuo Käsiepeli pääsee taas vauhtiin! Käsiepeli on mieheni siskon antama nimitys. Hän ihasteli veljensä taitavuutta juurikin tuon grillin suhteen. Tokaisi, että "Kylläpä olet aika käsiepeli!" ja siitä jäi tämä hauska titteli elämään. Käsiepeli tekee mitä osaa ja mikä innostaa, tekipä sitten puusta, kankaasta, langoista, marjoista jne. Sitä paljon puhuttua kotoiluakin se lienee :)!

4 kommenttia:

 1. Oi että...kesäkeittiö!! Olen jostain syystä viimeiset kymmenen vuotta haavellut, että sitten kun meillä on se oma koti, oma talo, niin sen pihaan haluan kesäkeittiön. No, vielä asumme vuokralla luhtitalossa, joten jatketaan haaveilua ;)

  VastaaPoista
 2. Aluksi tämä oli aika lailla miehen innostus, mutta alkanut innoittaa minuakin kyllä. Astioita ja pyyhkeitä jo kirppikseltä sitä ajatellen ostelin :)!

  VastaaPoista
 3. erittäin hiano mistä saitte grillin ohjeet?????

  VastaaPoista
 4. Hei Anonyymi :), mieheni löysi ohjeen netistä, tarkempaa osoitetta en nyt äkkiä muista, mutta voin kaivella esille.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!