sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Juhlahumua vol 2

Viikko sitten vietetyt Kesäkekkerit eli Kesäkeittiömme viralliset avajaisjuhlat onnistuivat hienosti. Sää oli harmaa ja hieman sateinekin, tuuli meinasi hetkellisesti yltyä huimaksi, mutta se ei tahtia haitannut. Sääennusteiden mukainen ukkoskuuro kiersi jostain muualta, ja tuuli tyyntyi illaksi. Meitä oli koolla yhteensä 25 henkilöä, joista 12 aikuista ja loput mukeloita, joiden ikähaarukka oli 6kk-11vuotta. 

Mies teki maittavan rosvopaistin, (keittiön toiminta siis laajennettu pidemmälle tontillamme, kun kuoppa on saunan takana), käly herkullisen salaatin ja minä hoitelin kasvisvartaat ym lisukkeet, ystävien auttaessa kun omat kädet eivät riittäneet. Väki viihtyi iltapäiväkolmesta yli puolen yön, ja pitkänmatkalaiset luonnollisesti majoittuivat ihan aamuun asti. 

Grillin ja puulieden lisäksi lämpeni tietenkin myös pihasauna, jonka ikkunalla naureskelee alimmassa kuvassa näkyvä Risto-niminen saunanhenki. (Toinen saunanhenkemme on Miehen purkutaloprojektin kätköistä löytynyt, kaarnasta veistetty hahmo.) Vähintään yhtä hauskaa oli meillä kaikilla Kesäkekkereihin osallistuneilla, ja Neiti Esikoinen jo vaati, että tästä on tehtävä perinne. Ja mikä ettei tehtäisikin! Vallitseva mielipide kun tuntui olevan, että ihana kun järjestimme tämmöiset kekkerit.

Seuraavana päivänä olikin sitten ihanan aurinkoista, ja sen ansiosta Kesäkeittiötä oli varsin leppoisaa siivoilla verrattuna sisätiloissa tapahtuvaan jälkityöhön.

:)


p.a. nolo kirjoitusvirhe tuossa liitutaulun hyvän ruokahalun toivottelussa, ei ihan tuo ranska ole hallussa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!