maanantai 9. heinäkuuta 2012

BallerinatMinulla on melkoisen korkea jalkapöydän holvikaari, kuten noista valkoisten kenkien pohjista näkyy. Kun ballerinat joitakin vuosia sitten tulivat jälleen muotiin, harmittelin etten oikein voi näitä suloisia kenkiä jalkani mallin takia käyttää. Ne eivät pysyisi jalassa, ja olisivat kehnot kävellessä kun eivät tue mitenkään korkeaa kaartani. Iän myötä sitä on alkanut arvostaa mukavuutta ulkonäön/muodin sijaan sen verran, ettei ihan ehdoin tahdoin viitsisi pilata ainoita käpäliään.

Sittemmin niitä on kuitenkin siunaantunut kenkähyllyyn kolme paria. Valkoiset taisin ostaa neljä vuotta sitten alesta, ja niitä käytän semmoisina lyhyiden reissujen jalkineina. Ne eivät ole jalassa hirmuisen hyvät, mutta valkoiset tuntuivat niin kesään sopivilta, ja nuo pikkuglitterit kutittelivat sen verran naisellisuuttani, että en voinut jättää ostamatta :). Eli tässä kohtaa jo heti meni ulkonäkö mukavuuden edelle! 

 Nahkaiset, Riekerin leveällä kuminauhalla varustetut ballerinat ovat käytössä vissiin kolmatta kesää ja ovat aivan parhaat kesäkengät. Hyvät jalassa, kauniit ja sopivat monenlaisten asujen kanssa käytettäväksi. Kuminauhan avulla pysyvät jalassa oikein hyvin, ja Riekerin kengät tuntuvat kertakaikkiaan olevan kuin meikäläisen jalalle muotoillut. Näillä on tallattu Prahan kaduilla kolme vuorokautta, heitetty huvipuistokeikat parina kesänä, rokattu Ilosaaressa kahteen otteeseen ja tepasteltu monenmoisissa kesämaisemissa. 

Lauantaisella Puuhamaakeikalla huomasin tarvitsevani säätä kestävät kesäkengät. Crocsien kaltaiset Birkenstockin Betulat ovat kuluneet vuosien saatossa ainoastaan pihakäyttöön sopiviksi, joten niillä ei ihmisten ilmoille enää mennä. Muutenkin olen hiukan Crocseja omalla kohdallani vierastanut, vaikka ne ihan hauskoja ovat omalla tavallaan, ja muksuilla noita kopioversioita on ahkerassa käytössä ollutkin. Ystävälläni J:llä on Crocsin nätit ballerinat, jotka vaikuttivat tuolla samaisella Puuhamaakeikalla varsin käteviltä, etenkin kun allasalueen veden lisäksi taivaaltakin tuli kohtalainen suihku... 

Käväisimme Hra Kuopuksen kanssa Humppilan lasitehtaalla iltaretkellä ja sen naapurissa sijaitsevasta Kenkämaailmasta löytyivät mustat Crocs ballerinat. Ei turhia krumeluureja, sirot, vedenkestävät ja nätti, pieni ruusuke nilkassa koristeena. Ainakin ensituntuma on hyvä, toivotaan että pärjäämme jatkossakin. 

Jep, blogini aihepiiri laajeni nyt vaatekomeron puolelle... ei kun siis kenkähyllyyn!

4 kommenttia:

 1. No ei sulla tosiaankaan ainakaan lättäalka ole. :D Noi Crocksit näyttivät sellaislta, että voisivat pysyä minunkin järjettömän luiruissa jaloissani. Pitääkin tutustua. :) Yleensä ballerinoissa on kyllä ongelmana myös pohjan litteys, selkä ei tykkää...

  VastaaPoista
 2. Juu, ei ole lättäjalkaa nähnytkään :). Saa nähdä tuottaako vanhemmiten vaikeuksia, äidinäidillä on nimittäin laskeutunut iän myötä jalkapöytä niin, että kaiken maailman pohjallisia on tarvinnut hankkia..

  Se on totta, että ei niillä yleensä juurikaan kävellä. Nuo Riekerit ovat mainiot! Suosittelen tutustumaan niihinkin.

  VastaaPoista
 3. Nuo on kyllä tosi kauniit ja sirot nuo tuollaiset crocksit, tuollaiset voisin itekin haluta! Oliko tyyriit?

  kiitos kun aikoinaan vinkkasit mulle Riekereistä, miehän ostin viime/toissakesänä alesta ne kahdet kävelykengät ja en niistä enää luopuisi, ihan älyttömän hyvät jalassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Crocsit maksoivat 34euroa. Oli paria muutakin mallia, joissa kulki ikään kuin kuminauha reunan läpi pujoteltuna, niillä oli hintaa 49,00e. Nämä olivat paremmat jalassa.

   Ollos hyvä vaan, Riekerit ovat loistavat! Miun pitäis alesta käydä tsekkaamassa kans kävelykengät.

   Poista

Kiitos ajatuksestasi!