maanantai 7. tammikuuta 2013

Tarina päivässä- haaste


Olen viettänyt hiljaiseloa bloggaamisen suhteen. Ei vain ole ollut yhtään mitään sanottavaa, ja lisäksi olen ollut aika väsynyt. Joulunpyhien jälkeinen arki alkoi meidän perheessä vasta tänään, kun lapset palasivat kouluun. 

Vaikken olekaan itse kirjoitellut, olen silti lukenut seuraamiani blogeja ahkerasti. Rozin Autiolla saarella kaksi viikkoa-nimisestä blogista löysin linkin Neon Aakkostarinoihin. Sieltä rävähti vastaan mainiolta kuulostava haasteleikki! Käykääpäs lukaisemassa, sekä Rozin totetus että Neon ohjeet ja taustoitus haasteelle.


Ja koska kaikkea uutta pitää kokeilla, niin tästä lähtee Tammikuun tarinoiden seitsemännen päivän tekstini aiheesta 


KATU


Latokartano, Pratikankuja, Olkontie, Telkäntie, Uusi opettajien asuntola, Polvijärventie, Kuusitie
Siltakatu, Rukkitie, Tiaisenkatu, Hämeentie, Pelliläntie ja Lintulantie


Lista osoitteista joissa olen elämäni aikana asunut. Niitä on kolmetoista. Kahta ensimmäistä kotiani en muista, koska olen ollut ihan pieni. Kysyin isältäni niiden osoitteita, hän muisti vain toisen. No puhelu äidille, ja sieltä löytyi se kadoksissa oleva. Kolmestatoista osoitteen nimestä vain kaksi on katu-loppuisia. Kahdeksan osoitteista on tie-loppuisia ja yksi kuja-loppuinen. Ja sitten ovat vielä nuo Latokartano ja Uusi opettajien asuntola. Mielenkiintoista! Olen asunut kaupungeissa ja pikkukunnissa, mutta vain kaksi katu-loppuista osoitetta. Onkohan joku tehnyt tutkimusta tai tilastoa siitä, kumpia suomalaisissa osoitteissa on enemmän; katuja vai teitä?3 kommenttia:

 1. Meillä on yhtä monta osoitetta ollut. :)

  Tänään mietin sitä, miksi nykyinen osoitteeni on katu-päätteinen. Tämähän on vain pieni kujanjuoksu, joka johtaa metsään ja palaamaan pääsee vaan tekemällä kääntöpaikalla u-käännöksen, jos on mennyt harhaan. Eikö kuja-pääte olisi kuvaavampi ja kertoisi satunnaisille vierailijoille, että täältä ei pääse läpi yhtään mihinkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa, tämä nykyinen (siis tuo listani viimeinen) tiemme on umpikuja myös... hmm, mutta tältä kääntyy pieni Lintulankuja, joten sitä ei ole varmaan siksi voitu laittaa koko tien nimeksi. Mutta se päättyvä tie liikennemerkki puuttuu, ja varsinkin kesäaikaan tähän eksyy ajelijoita, jotka etsivät tietä läheiselle uimarannalle :)!

   Poista
  2. Ja Neo, tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista

Kiitos ajatuksestasi!