perjantai 17. elokuuta 2012

Herkkuhemmottelua isovanhempien tapaan...
Mummo eli Äitini paistaa lapsille aina meillä ollessaan pinaatti-porkkanalettuja, joita syödään sitten sekä pää- että jälkiruuaksi. Hän on meillä usein viikonkin kerrallaan, lettuja on tarjolla vähintään joka toinen päivä. Lisäksi vielä mahdollisesti korvapuusteja, sämpylöitä tai karjalanpiirakoita. Mutta joka kerta ainakin ihan varmasti Mummon pinaattilettuja!

Pappa eli Appiukkoni on aikoinaan paistanut omille lapsilleen lettuja (tai lätyiksi hän niitä sanoo) sunnuntaisin aamupalaksi. Meidän lapset ovat tottuneet nyt siihen, että mökillä yöpyessään saavat lättyaamiaisen. Ja kaiken kruunaa Mummun tekemä vadelmahillo. "Papan tavalliset letut", sanoo Hra Kuopus tehdäkseen eron Mummon pinaattisten ja näiden välille :)

Ukin eli Isäni luona syntyi viimeisin herkkukokemus, kun hänen vaimonsa eli lasten suussa Mammeli tarjoili toukokuisella vierailullamme rinkeleitä hillon kera. Erityisesti Hra Kuopus ihastui tähän makuyhdistelmään. Heinäkuussa kävimme kahteen kertaan Ukkilassa, ja heti kuului iltapalatilaus: "Rinkeliä hillolla!" 

Nam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!