maanantai 25. maaliskuuta 2013

KEVÄT  

Eilen aamulla juottaessani aamukahvia vuodepotilaalle, muistin yht'äkkiä hyvin vahvasti miltä tuntuu olla töissä osastolla helteisen kesäpäivän aamuna. Miten ikkunoista tulvii sisälle vastaleikatun ruohon tuoksu. 

Eilen illalla Mies sanoi lapsuudenkotinsa pihalla illansuussa, että nyt tuoksuu kevät! Aurinko oli jo matalalla, mutta ilmassa viipyi vielä sen lämpöä, ennen kun alkoi pakastua.

Tänä aamuna kävelin töihin -18 asteen pakkasessa, taivas oli kirkas, läntisellä puolella taloamme violetin ja sinisen kirjava. Minulla oli vähistä yöunista huolimatta todella hyvä olo ja iloitsin kävelypäätöksestäni. Kuuntelin samalla radiota kännykästäni ja kuulin pitkästä aikaa Mikko Kuustosen Kaktusviinaa-kappaleen. Ilahduin siitä ja uutisesta, että Kuustonen lähtee keikkailemaan kesällä, pitkän tauon jälkeen. Olisipa mukava nähdä hänet livenä!

Tänään iltapäivällä kotimatkalla tuli ihan hiki, niin kovasti aurinko lämmittää jo! Kävelin Hra Kuopuksen kanssa yhdessä viimeisen kilometrin, tutkimme sulavaa jäätä ja puroja. Hän rikko jäätä isolla oksankappaleella, joka piti tuoda kotiin asti. 

Kevät alkaa vallata mieltäni voimalla!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!