lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kesäajan kynnyksellä


Taas kerran palaan minulle rakkaan Äiti itä-runo/valokuvakirjan pariin ja luen kevätajatuksen:

" Päivä päivältä hetken kauemmin viipyy valo. Murtaa jään lukitsemat salvat. Rikkoo hangen lasikirkkaan kalvon, mutta ei koskaan antamaansa lupausta: Valkeat yöt tulevat!"

Tänä aamuna minusta tuntui, että työpaikan parkkipaikalla ja käytävillä kaikki olivat iloisempia ja äänekkämpiä kuin talvella. Kevät tekee taikojaan! 

Ja huomenaamullahan aurinko tanssii... niin sanotaan pääsiäisaamuna tapahtuvan! Menen aamuvuoroon eli ehkäpä näen sen...4 kommenttia:

 1. Minä muistan, miten lapsena petyin jokaikisenä pääsiäispäivän aamuna, kun en herännyt ajoissa katsomaan tanssivaa aurinkoa. :) Toivotaan, että sinulla olisi aamulla parempi onni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä se iso A metsänreunan takaa säteitään venytteli pääsiäisaamuna, mutta kellojen siirtämisen takia en vielä töihinmennessä kunnolla nähnyt tanssia :) Uskomattoman ihanan aurinkoisia päiviä on kyllä ollut!

   Poista
 2. En ole kuullutkaan auringon tanssimisesta, mutta tänä pääsiäisenä aurinko paistoi joka päivä, ihanaa! Aurinko tekee ihmeitä: paljon enemmän hymyileviä kasvoja katukuvassa!

  Hauska tuo pääsiäisasetelma. Ihan kuin noita olisi sen siihen laitellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aikuisiällä miekin muistan vasta kuulleeni tämän ilmauksen, en muista missä ensimmäisen kerran. Uskonnollinen anoppini selvensi auringon tanssin syyksi tietenkin ylösnousemuksen riemun, kuoleman vallan voittamisen... Jonkinasteinen kristillisen vakaumuksen omaavana tämä on selvitys kelpaa minullekin, mutta yhtä lailla se "tanssi" on mielestäni kevään, valon, lämmön (vaikkei näillä yöpakkasilla vielä siltä tunnu) jne kunniaksi, uskoipa mihin tahansa tai oli uskomatta :) Aivan mahdottoman energialatauksen tuo keltainen mollukka taivaalla saa aikaiseksi!

   Juu, tykästyin tuohon ovenpieleen laittamaani asetelmaan itsekin kovin, pannu ja raastinrauta ovat rakkaan, edesmenneen isänäidin peruja.

   Poista

Kiitos ajatuksestasi!