maanantai 17. joulukuuta 2012

MinilomallaOlin kolmen vuorokauden minilomalla Joensuussa. Ihan yksin. Oikeastaan voisin sanoa olleeni mummolomalla. Vietin nimittäin laatuaikaa pian 83 vuotta täyttävän Äidinäitini eli lastemme isomummon, (jota pikkumummoksi kutsutaan leikkisästi pienen kokonsa vuoksi) sekä Äitini kanssa.

Oli mukavaa matkustaa junalla pitkästä aikaa yksinään. Nautin siitä, että sain tavarani mahtumaan reppuun ja käsilaukkuun. Neuloin sukkaa, luin lehteä ja tarkkailin ihmisiä. Olin omien ajatusteni kanssa, en juurikaan seurustellut kanssamatkustajien kanssa, vaikka siihenkin olisi ollut mahdollisuuksia.

Joensuu oli kaunis ja tuttu, vaikka osin myös paljon muuttunut. Totta kai, kyllä neljässätoista vuodessa ehtii tapahtua, niin ihmiselle kuin kaupungillekin. Mummojen lisäksi tapasin opiskeluaikaisen ystäväni, ainoan jonka kanssa pidän yhteyttä, sekä Isäni, jonka kanssa kävin etsimässä muutaman geokätkön. Niin ja osallistuin ensimmäistä kertaa pienimuotoiseen kätköeventtiin, joka järjestettiin 12.12.12 klo 12.12 :)!

Äiti hemmotteli minua tekemällä kasvohoidon (on kosmetologi ammatiltaan), värjäämällä kulmat sekä ripset ja lakkaamalla sormenkynnet. Herkuttelimme hänen nimipäivänsä kunniaksi leivoksilla, ja kävimme syömässä ulkona. Reissun kruunasi Juha Tapion joulukonsertti Joensuun ev.lut. seurakunnan upeassa kivikirkossa (joka muuten on vanhempieni vihkikirkko ja nuoremman siskoni rippikirkko).

 Edellisestä Juhan kirkkokonsertista olikin vierähtänyt aikaa jo pari vuotta, syksyn aikana olen ollut mies ja kitara-konsertissa sekä yökerhokeikalla. Tunnelma oli jouluinen, Juha bändeineen mahtava ja konsertin valot aivan huikeat! Tutuista joululauluista Heinillä härkien kosketti Juhan tulkitsemana erityisesti, ja hänen omista kappaleistaan Kaunis ihminen soi aivan uskomattoman kauniisti, varsinkin kun multilahjakas Joonas Kasurinen vaihtoi koskettimet haitariin... Ja kun vielä pääsimme Juhan juttusille sekä jouluhalaukset vaihtamaan, niin voikos sitä enempää toivoakaan!? Äiti sai toki vielä extrana nimpparionnittelut artistin allekirjoituksen kera korttiin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!