torstai 1. joulukuuta 2011

Kirppisterapiaa eli työahistuvuodatusta kera sisustusjutskien


Työpäivä oli pitkästä aikaa semmoinen, että itku pääsi kotona. Kiireistä ja sekavaa. Lounaaksi leipä ja mehua toinen käsi autonratissa. Keskeneräisiä ohjeita sairaalasta kotiutuville ja ärsyttävää asioiden jäljittämistä sen takia. Ihme asioista soittelevia asiakkaita... tai minusta ne tuntuivat ihme asioilta, heille tietenkin tärkeitä ja tosia. Empatiakykyni vain ei enää jaksanut venyä. Pah. Niin sanotusti kutsumus koetuksilla. Siis jos vielä jonkun mielestä nykypäivänä sairaanhoitajan ammatti on kutsumusammatti...

No, hakiessani Neitiä kuvataidekoululta, poikkesin siivoamaan kirppispöytäni. Osuipa viereisessä vaaterekissä silmiini kaunis kangas, joka osoittautui kahdeksi verhoksi. Olen riisunut kaikki ikkunamme verhoista aikaa sitten tapahtuneen ikkunoiden pesuoperaation takia, ja verhottomina ne ovat olleet siitä asti. Nytpä sain hyvin äkkiä nämä ihanat lastenhuoneen ikkunaan paikoilleen! :) Näin se vaan on, että parhaat kirppislöydöt tulevat vastaan silloin kun niitä ei etsi. Ja sen myönnän, että paha tuuleni sekä harmitukseni häipyivät lopullisesti kun löysin verhot. Sen verran shoppailijan vikaa ja materialistia tunnustan itsessäni olevan, että psyykkistä mielihyvää saan reilusti näin hyvästä löydöstä.

Namuverhot ikkunassa


Verhot toisesta suunnasta.

Verhojen lisäksi samaisessa pöydässä oli tämä suloinen maatuskatyyny! En ole sen kummempi maatuskafani, mutta niin herkullinen tämä oli, etten voinut jättää ostamatta. Värit käyvät niin ihanasti lastenhuoneeseen, ja neiti toki ihastui ikihyviksi tähän. Ekassa kuvassa huvittava yksityiskohta, Hra Kuopuksen jalat taka-alalla, isäntä kutittelee häntä ja Neiti nappasi kuvan tyynystä + pehmolehmästä huomaamatta taustatapahtumia :)!!!


Lehmä poseeraa

Maatuskat


Kaksi alinta kuvaa ovat "ihan muuten vaan"- kuvia lastenhuoneen värimaailmasta. Taannoisen rempan yhteydessä muutimme yläkerran toisen päädyn lasten valtakunnaksi. Toistaiseksi he ovat viihtyneet paremmin kuin hyvin yhdessä, ja toivon mukaan viihtyvät vastakin. Huone on niin iso, että saamme varmasti jaettua sitä niin, että molemmilla on myös yksityisyyttä siinä vaiheessa kun sitä alkavat enemmän kaivata. Kaikenlaisia suunnitelmia minulla jo onkin huoneen uudelleen järjestämisestä/sisustamisesta, mutta toistaiseksi mennään vielä iloisilla väreillä ja pienillä hassutuksilla, kuten Prahasta tuodut kissamaalaukset, valaistu Muumi-kello tai aurinkolamppu! 


Kissat, Porinmatti ja Muumi


Sikinsokin2 kommenttia:

  1. Kunnon kirppislöytö kyllä valaisee usein koko päivän ja tuo hyvän mielen :)

    Minulla on tullut joku ihme maatuskamania ja etsin kirppareilta kauniita maatuskoja, yhden olen vasta löytänyt. Ensimmäiseni sainkin vuosia sitten suoraan Venäjältä ja se on kaunis tummanviininpunainen kultakoristein. Olen nähnyt noita tyynyjä jossain..olikohan Tokmannilla, samasta paikasta ostin itselle pinkkipohjaisen maatuskaessun ja patakintaan ;)

    VastaaPoista
  2. Susa, valaisee tosiaan! :) Meillä on molemmilla lapsilla isovanhempien Venäjältä tuomat maatuskat. Ne ovat saaneet olla leikeissäkin, mutta toki pitkiä aikoja ihan pelkästään koristeena. Ovathan ne kauniita, ja mummolassa muistan leikkineeni itsekin maatuskalla lapsena :).

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!