perjantai 18. maaliskuuta 2011

Täällä olen...

...vaikka hissukseen. Nämä kaksi lomanjälkeistä viikkoa ovat olleet ihmeen täysinäisen tuntuisia. Vaikkei perusarkea kummempaa. Mies lähtee vuorokauden kuluttua viikoksi työreissuun. Siihen yritän orientoitua. Kuopus mahataudissa, mutta ilmeisesti jo voiton puolella. Toivotaan, ettei tartu meihin muihin. Tänään saimme siivottua kodin tavallista perusteellisemmin. Se näyttikin siltä, että on vaan tultu ja menty; liikuntavarusteet, kengät, viime viikonlopun reissulaukku purkamatta, kissanhiekkasäkki, täysi lehtikori ja paljon, paljon muuta eteisessä toivottamassa tervetulleeksi!

Tästä arjesta olen irtautunut uuden kirjailijatuttavuuden avulla. Luen parhaillaan Sirpa Kähkösen sota-ajan Kuopioon sijoittuvaa kirjasarjaa (tosin kaikki kirjat myös itsenäisinäkin toimivia), toinen osa, Rautayöt menossa. Kaunista kieltä, levveetä savon murretta, osuvaa, melkein käsinkosketeltavaa ajankuvausta.... suosittelen, jos pidät Suomen lähihistoriasta, tavallisten ihmisten elämästä kauniisti, pienin yksityiskohdin kerrottuna.

Opettelin tänään Picasassa kuvakollaasin tekemistä, kun Lumiomena-blogissa sellaista ihastelin. En ollut ennen huomannut, että Picasallakin voi sen tehdä. Siitä ja eräästä kivasta blogikyselystä näytettä myöhemmin tänä viikonloppuna... ja taisinpa haaveilla jotain blogini synttäreiden kunniaksikin keksiväni. Katsotaan...

2 kommenttia:

  1. Minä latasin viime vuonna ilmaisen PhotoScape-ohjelman, millä saa tehtyä kollaaseja sekä muutenkin käsiteltyä kuvia, esimerkiksi vanhan näköiseksi jne. Suosittelen!!

    VastaaPoista
  2. Susa, sitä samaa Katja suositteli myöskin, mutta tulin sitten katsoneeksi mitä jo olemassa oleva Picasa-ohjelmani tarjoaa :). Eipä silti, voisinhan tuon mainitsemasikin ladata! Onko siinä muuten suomenkielinen käyttövalikko?

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!