lauantai 8. lokakuuta 2011

Sisustusjuttuja (meidän kotona osa jotain...)

Tuossa taannoin kerroinkin, että pitkästä aikaa olen tuntenut jonkinasteista intoa/jaksamusta/halua sisustamiseen. En siis ole mikään Sisustaja isolla ässällä, mutta tokipa sitä on kotia kiva laittaa kauniiksi. Jotenkin vaan ison remontin jälkimainingeissa ja arjen aherruksen keskellä ei ole ollut puhtia juurikaan miettiä mikä näyttäisi missäkin kohtaa hyvältä ja mikä taas on turhaa. Siihen olen pyrkinyt/pyrkimässä, että haluan säilyttää vain esineitä joista on oikeasti minulle iloa. Se ilo tietenkin voi olla vain esteettistä tai käytännöllistä, mutta parhaimmillaan jopa kumpaakin samassa "paketissa".

Havahduin tänään katselemaan ensimmäisessä kuvassa olevaa keittiön avohyllykköä, jonka viime viikolla järjestelin uuteen uskoon. Hyllyt hankittiin viime joulun alla, ja olen niistä tykännyt kovasti. Ylähyllyllä on ollut koko ajan kuivattuja sieniä yms. ja alahyllyllä "vaihtuva näyttely". Hyllyä ihastellessani heräsi halu kuvata kotoa ne tällä hetkellä minua eniten ilahduttavat, sisustukselliset jutut :). Ja toisaalta niiden täälläkin julkaisemieni kamalien kaaoskuvien vastapainoksi jotain siistimpää ;)!

Kamerastamme on muuten salamavalo ollut rikki jo jonkin aikaa, mutta en ole saanut sitä huoltoon kuskattua. Kuvista tulee tietenkin helposti tummia, joten olen joutunut käyttämään valoja keskellä päivääkin kuvatessani... :( 

Mutta juu, tässä kuvassa on tuo jo aiemmin esittelemäni ihana kirppislöytökaappi olohuoneessa. Se on kyllä mukavan kokoinen, kaapin päälle saa hyvin mieleisiä tavaroita esille. Kuvassa näkyy savitaulu nojaamassa seinään, sen löysin kesällä myös kirpputorilta. Taulussa on kolme tyttöä, ja "tunnistin" siitä heti pikkusiskoni ja itseni. Sitä ei voinut jättää ostamatta :). Niin ikään savesta muotoiltu on tuo astia etualalla. Se on ystäväni AW:n tekemä, hän kun on keraamikko koulutukseltaan :). Sain sen häneltä lahjaksi jo pitkä aika sitten, ja se on kulkenut mukanani kodista toiseen. 

Samainen kaappi muodostaa nojatuolin kanssa minun silmääni miellyttävän nurkkauksen. Muuten vatvonkin olohuoneen järjestystä kiitettävästi. Tässä rintamamiestalon olohuoneessa kun sattuu olemaan vain yksi kokonainen seinä ilman oviaukkoa tai ikkunaa. Yhdessä nurkassa seisova pönttöuuni kaikessa tärkeydessään ja ihanuudessaan asettaa omat rajoituksensa sisustuksen toteutuksessa. Meillä on kulmasohva, jonka sijoittelu vaatii aina enemmän suunnittelua kuin tavallinen kolmen istuttava... senpä takia olen jo ainakin vuoden ajan toistuvasti löytänyt itseni pähkäilemästä uuden sohvan (mutta minkälaisen) ostamista...  Keittiön pitkän työtason toiseen päähän mahtuu silmäniloja. Sienitaulu ja sipulit löysivät toisensa eilen. Kirppikseltä kesäkeittiöön ostamani emaliset ruusukulhot saavat sulostuttaa nyt sisällä, siirtykööt sitten kesäksi pihalle. 

Remontin yhteydessä teimme aiemman yläkerran aulan tilalle vierashuoneen. Koska portaikosta olisi tullut uuden seinän takia pimeä, keksimme tehdä sisäikkunan vierashuoneen seinään. Ikkunaksi laitoimme talon alkuperäisen ikkunaruudun. Tästä yksityiskohdasta pidän erityisesti. Tämä kuva tosin ei anna ihan oikeaa käsitystä perspektiivistä, mutta salamavalo-ongelman takia en edes yrittänyt kuvata ikkunaa portaiden alapäästä.
Viimeisessä kuvassa on makuuhuoneemme jalkalamppu. Saimme pari vuotta sitten mieheni vanhemmilta lahjakortin erääseen valaisinliikkeeseen. Sieltä löytyi tämä suloisuus, jossa on ihanat pienet kristallilehdet tuossa "kiemurassa". Mies oli ensin vähän niitä vastaan, mutta myöntyi sitten kun sanoin haaveilevani pienestä kristallikruunustakin ;)! Eli teimme kompromissin.


Kerrothan minulle minkälaiset yksityiskohdat tai kokonaisuudet Sinua omassa kodissasi tällä hetkellä miellyttävät/ilahduttavat? Jos oikein innostut, niin ota haasteena ja kuvaa omaan blogiisi :)! Varsinkin jos blogisi pääpaino ei normaalisti ole sisustus-/kotijutuissa...4 kommenttia:

 1. Nyt on pakko kommentoida sun postausta :) Ekan kuvan sini-valkoinen purkki löytyy myös lapsuudenkodistani tai vanhempieni mökiltä. Täytyykin etsiä missä se on kun seuraaan kerran sinne menen. Myös tuo ruusupurkki samaisesta kuvasta on tuttu. Bongasin sellaisen viime kesänä isopappani keittiön kaapin perältä. Äitini käyttää sitä kesäisin kukkamaljakkona :) Myös nuo emaliset ruusukulhot ovat tuttuja. Mummullani olivat sellaiset, mutta en tiedä missä ne nyt ovat. Veljekset varmaan laittaneet kaatopaikkakuormaan mummun jäämistöä aikanaan siivotessa....
  Hauskaa, kuinka voi tutuista esineistä ja astioista tulla muistoja mieleen vaikka ne näkeekin ihan yllättävissä tilanteissa ja paikoissa.

  Mukavaa etelän lomaa teidän perheelle. Muistakaa nauttia auringosta ja lämmöstä :)

  -Noora-

  VastaaPoista
 2. Olet ollut ahkera kuivaaja! Me kuivattiin omenoita, mutta lapset söivät kaikki jo samana iltana. Mitä rohmuja!

  Omasta sisustuksesta sen verran, että tykkään tästä oman talon hengestä: tässä on jotain hienoa kartanomaisuutta, vaikkei kartano olekaan, saati sitten hieno. Yksityiskohdista ehkä eniten miellyttää olohuone kokonaisuutena sekä uusi astiakaappi ;)

  Hyvää lomaa teille!

  VastaaPoista
 3. Paljon ihania sisustuselementtejä, mutta mie nyt jotenkin ihastuin tuohon sienitauluun!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne kaikki!

  Susa, entä mistä pidä omassa kodissasi? :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!