sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Teatteria

Kuva TTT:n nettisivujen kuvapankista

Teatterireissu Tampereelle oli onnistunut. Mennä hurautimme junalla melkein kotiovelta, joten ei tarvinnut säätää auton parkkeeraamisen kanssa. Kävimme katsomassa Tampereen Työväen Teatterissa Chigaco-musikaalin. Kyseessä on Brodwaylla pisimpään pyörinyt musikaali, josta on tehty myös palkittu elokuva. En ole leffaa nähnyt, kuten en montaa muutakaan... Mutta tätä TTT:n musikaalia voin lämpimästi suositella. On se vaan niin upeaa katsoa ammattilaisia työssään, lavasteet ovat käsittämättömiä ja musiikki loistavaa. Musiikista vastasi livebändi, jazz-ja swingmusiikki oli mukaansatempaavaa. Tämä oli miehelleni ja minulla kolmas kerta TTT:ssa, ja joka kerta olemme olleet tyytyväisiä. Teatterit ovat kyllä ihania paikkoja!

Täällä Lounais-Hämeessä on paljon harrastelijateatteritoimintaa ja kesäteattereita, joissa toki olemme myös vierailleet. Useamminkin voisi käydä, koska tarjontaa totisesti on! Paljastettakoon, että yhtenä kesänä olimme mieheni kanssa näyttämön puolellakin. Lisäksi mieheni on lapsena ollut isänsä harrastamisen myötä useammassakin näytelmässä, ja tuon em kesäteatterikokemuksen seurauksena olin itse eräässä toisessakin paikallisessa teatterissa hetken mukana. 

Pidin lukiovuosina ilmaisutaidon tunneista erityisesti ja osallistuin useampaankin projektiin. Niistä suurin ja mieleenpainuvin oli Anna-Leena Härkösen esikoiskirjaan perustuva Häräntappoase. En minä missään isossa roolissa ollut, mutta se yhdessä tekeminen oli aivan mielettömän mukavaa! Aika näyttää ehdinkö/innostunko minä vielä mukaan kesäteatteritouhuihin tai mennäänkö vaikka koko perheen voimin!

Niin, siitä Tampereen reissusta vielä. Tämmöiset minikaupunkilomat ovat aika hyviä irtiottoja arkeen. Yövyimme ensimmäistä kertaa Omenahotellissa, joka osoittautui varsin toimivaksi systeemiksi. Hieman etukäteen jännitti, miten homma toimii, mutta ei mitään ongelmia. Söimme hyvin, shoppailimmekin hieman ja tuore aviopari oli myös kaiken kaikkiaan tyytyväinen tähän saamaansa lahjareissuun. 

2 kommenttia:

  1. Olisipa hienoa nähdä Chigago teatterinkin lavalla, leffana kun sen olenkin jo nähnyt!

    Oi, teatteritouhut kiinnostavat minuakin kovasti ;) Olipa näyttelijän työ haaveenanikin nuorena aika pitkään ;)

    VastaaPoista
  2. :) minun lienee seuraavaksi katsottava se leffa! Tuo teatterimaailma on kyllä kiehtova....

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!